Rezerviștii au ieșit din pandemie

 În Diverse

Joi, 3 iunie 2021, 24 de pensionari din sistemul MAI au participat la Ziua Rezervistului Militar, organizată de Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș a Asociației naționale a cadrelor militare în rezervă și retragere din MAI, condusă de col. (r) Ioan Ceterchi. Organizația județeană a foștilor polițiști (milițieni), polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, servicii speciale și de penitenciar are 268 de membri cotizanți, dar la festivitate au participat 24, cei din apropiere de Baia Mare.

A fost o întîlnire aniversară, la 30 de ani de la înființarea Asociației naționale. Au fost oferite diplome celor mai vechi membri, dar și celor mai sportivi rezerviști: Gavril Boc (Ferneziu) și Călin Nagy (Baia Mare), care au cîștigat competițiile interne de tenis și respectiv biliard. Ziua oficială a rezervistului militar pe este 31 mai. În fața frontului, 8 ofițeri și subofițeri în retragere au fost distinși cu diploma de „rezervist de onoare”. Cel mai înalt grad din asociație îl are Ion Pop, general de brigadă în retragere. Prefectul, președintele CJ și primarul Băii Mari și-au trimis reprezentanți, cu cuvinte frumoase pentru această categorie de oameni ai legii, acum în repaus profesional, dar nu și civic.

A fost o întîlnire agreabilă (la restaurantul Amareto din Satu Nou de Jos), cu mîncare de dulce și vin roșu, încheiată cu dans, dar fără încălcarea regulilor pandemice…

Comentarii
  • admin
    Răspunde

    Joi, 3 iunie 2021. Corectare admin.

Lasă un comentariu

Start typing and press Enter to search