Pericol de toxiinfecţii

 În Agricultură

Toxiinfecțiile alimentare sînt boli acute, avînd cauze toxice sau infecțioase, apărute mai ale vara, după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme sau cu toxinele acestora. Aveţi grijă la igiena alimentaţiei, ne avertizează medicii veterinari de la DSVSA Maramureș. Alimentele pot conține anumite tipuri de bacterii, care se multiplică în organism, dar și toxinele acestora sînt periculoase. Ca măsură de precauție, alimentele trebuie să fie depozitate în frigider. Un aliment contaminat cu bacterii, depozitat la căldură și umezeală, va prezenta un risc mare de îmbolnăvire, o singură îmbucătură poate produce boala. Depozitarea în frigider împiedică dezvoltarea bacteriilor (cu excepția bacteriilor Yersinia și Listeria). Omul nu poate mirosi și nu poate simţi gustul bacteriilor, deci atenția la igiena și păstrarea alimentelor trebuie să fie mai mare. Cele mai sensibile alimente sînt: carnea, ouăle, lactatele, fructele de mare, adică cele care constituie un mediu adecvat pentru înmulțirea agenţilor patogeni (bacterii, paraziţi, viruşi).

Lasă un comentariu

Start typing and press Enter to search